טאטאמי
 
 
 

אודות

 
 
 

על רשת מסעדות "טאטאמי"

"טאטאמי" היא מילה יפנית, ופירושה מחצלות קש קלועות, המרפדות את חדר המנוחה בבתים ובעסקים היפניים המסורתיים. במסורת היפנית רווחת האמונה כי לריצוף הטאטאמי ישנה היכולת להביא להצלחה בעסקים ובחיים.

הקו שהנחה את בעלי הרשת בבחירת השם נבע מהרצון לאפשר לכל הסועדים להתנתק מטרדות היומיום ולעבור לאזור מנוחה המשרה רוגע על הנוכחים בו. הביקור בטאטאמי מהווה הפוגה מלחצי החיים גם בזכות הניחוחות והטעמים העשירים, המחברים בצורה מוצלחת בין המערב למזרח.  

המסעדה הוקמה על ידי ערן לוי (35), חיפאי ומסעדן מנוסה, שמאחוריו מעל 15 שנות ותק בתחום. הוא נמנה עם מקימי מסעדת מינה טומיי בחיפה, אך לאחרונה החליט לעזוב את הרשת לטובת הקמת טאטאמי. רשת המסעדות מציבה רף חדש בזירה הקולינרית החיפאית בכך שהיא מספקת במה ל- 7 מטבחים שונים ומגוונים מהמזרח הרחוק, כל זאת בשילוב עם שירות נעים ואדיב.  

בטאטאמי הן הגוף והן הנפש זוכים לפינוק מיוחד. הניחוחות, הטעמים וההגשה המסורתית מהווים חוויה לכל החושים, ובמקביל השירות הנעים והאווירה משקיטים את התודעה.

בתחילת שנת 2015 נפתח הסניף הראשון של רשת "טאטאמי" במוריה, מרכז הכרמל בחיפה. לאור הצלחת הסניף החיפאי, עומדת כעת על הפרק התרחבות רשת המסעדות "טאטאמי", כאשר פתיחת הסניפים החדשים נשקלת בזיכרון יעקב, מודיעין, חולון, רמת ישי ובאזור הקריות.

מהמזרח הרחוק היישר לחיפה

מאחורי הקו הקולינרי ובניית התפריט של רשת מסעדות ה'טאטאמי' עומדת חברת פיינקוק בראשות השף יאיר פיינברג, אשר הרכיבו תפריט המשלב מנות ממגוון מטבחים על טהרת האוכל האסייתי ויכלול סושי לצד מנות אסייתיות ייחודיות מהמטבח ה- יפני, סיני, קוריאני, תאילנדי, הודי, אינדונזי וויאטנמי. בנוסף, ברשת המסעדות 'טאטאמי' ניתן דגש רב למבחר מגוון של מנות טבעוניות, צמחוניות ומנות ללא גלוטן.

השף יאיר פיינברג, בן 38, אמון על התפריט של רשת מסעדות 'טאטאמי'. פיינברג למד בישול בצרפת והשתלם במסעדות עטורות כוכבי מישלן. כמו כן, שימש כיועץ קולינארי של תוכנית הטלוויזיה "קרב סכינים" ובשנת 2006 פתח את חברת Fein Cook, המתמחה ביזמויות קולינאריות.

השף יאיר פיינברג: "רצינו ליצור עבור הלקוחות רשת מסעדות עכשווית שתהיה מובילה בתחומה. את התוצאות תמצאו בתפריט מגוון ויצירתי הכולל שלל טעמים אסיאתיים עם אינטרפרטציה לחך הישראלי, וכמובן מותאם לחומרי הגלם שיש לנו בארץ. כל זאת עם התייחסות לקהלים מודרניים- לקהל טבעוני, או לבעלי הרגישות לגלוטן, שכן, מצאנו פתרונות אלגנטיים לצרכיהם מבלי שירגישו בהבדל. כמו כן, הושם דגש רב על פרזנטציה, כלים מיוחדים ואווירה ייחודית".

מנות ומחירים

בין המנות ניתן למצוא סושי (32-41  שקלים לרול), מנות ראשונות (32- 39 שקלים), מנות עיקריות של אורז ונודלס (53-59 שקלים), ארוחות ילדים (39-42 שקלים), עיקריות (החל מ65 שקלים) ועוד.

בטאטאמי מציעים תפריט טבעוני-צמחוני עשיר, שבזכותו קיבלה המסעדה את אות ה- Vegan Friendly